Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

“Dinner For Few” μια ταινία κινουμένων σχεδιών του Νάσου Βακάλη για την κρίση και το μέλλον.

katerina1  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Dinner For Few” μια αλληγορική κοινωνικοπολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων του Νάσου Βακάλη για την κρίση και το μέλλον.
Το “Dinner For Few” είναι μία δεκάλεπτη αλληγορική κοινωνικοπολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων που καθρεφτίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή.
Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι μόλις και καταφέρνουν να μαζέψουν ό,τι λιγοστό πέφτει από το τραπέζι. Αναπόφευκτα, όταν οι πόροι εξαντληθούν όλα οδηγούνται σε μια βίαιη και καταστροφική λύση.
Δυστυχώς, το γέννημα αυτής της ριζικής και βαθιάς αλλαγής αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η φτυστή εικόνα αυτού που το δημιούργησε. Το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος με EMMY δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων Νάσος Βακάλης.
Η ταινία είναι μια παραγωγή του Νάσου Βακάλη και της Κατερίνας Στεργιοπούλου και ολοκληρώθηκε στην Αμερική καθώς και στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Eva Vomhoff απο την Γερμανία.
Η πρωτότυπη μουσική είναι του Κώστα Χρηστίδη και η μουσική εκτέλεση έγινε απο την συμφωνική ορχήστρα της Μπρατισλάβα. Την επεξεργασία του ήχου έκανε ο Κώστας Φυλακτίδης και ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος. Η ταινία έχει ένα μη συμβατικό καλλιτεχνικό στυλ.
 Σε αντίθεση με άλλες ψηφιακές ταινίες κινουμένων σχεδίων που χρησιμοποιούν φωτογραφικό ρεαλισμό (photo-realistic rendering) στο “Dinner For Few” τα χρώματα είναι πλακάτα, οι γραμμές έντονες και οι σκιές σκληρές.
Αυτή η επιλογή στη προσέγγιση πλησιάζει περισσότερο το παραδοσιακό σχεδιασμένο στο χέρι κινούμενο σχέδιο και αναδεικνύει καλύτερα το θέμα της ταινίας.
Το “Dinner For Few” είναι εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση που μαστίζει τις νότιες χώρες της Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Ο σκηνοθέτης μεγάλωσε στην Ελλάδα οπού ακόμη διαμένουν μέλη της οικογένειάς του και πολλοί φίλοι.
Με αφορμή τις Ελληνικές αλλά και τις παγκόσμιες κοινωνικές εξελίξεις, επιχειρεί να απεικονίσει μεταφορικά την συνεχόμενη προσπάθεια του ανθρώπου να ζήσει μέσα σε ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που συνεχώς αλλάζει χωρίς ουσιαστικά όμως να μεταλλάσσεται προς το καλύτερο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Dinner For Few” επικοινωνήστε στο 01 (818)-599-5161 ή στο nassosvakalis@yahoo.com    

ΝΑΣΣΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Νάσος Βακάλης είναι ένας βραβευμένος με EMMY animator και storyboard artist. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε κινούμενο σχέδιο στο California Institute of the Arts στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει εργασθεί ως animator, υπεύθυνος σχεδιασμού και κίνησης και storyboarder για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ (DreamWorks, Warner Bros, Paramount, Universal/Illumination, Sullivan-Bluth κ.α.). Συγχρόνως το 2004 κυκλοφόρησε το comic book "Τήνελλα Καλλίνικε" με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Το 2006 συμμετείχε στην δημιουργία και εκτέλεση της δημοφιλούς κωμικής σειράς ταινιών μικρού μήκους για το διαδίκτυο "Off Mikes", για την οποία βραβεύτηκε με βραβείο ΕΜΜΥ. Στο διάστημα 2007-2008 έγραψε και σκηνοθέτησε 130 επεισόδια κινουμένων σχεδίων για τη διαδικτυακή παραγωγή της Ινδικής εταιρίας Future Thought , "Crime Time" που έφτασε τα 25 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις. Στον Ελληνικό χώρο δραστηριοποιήθηκε μέσω της εταιρίας Time-Lapse Pictures, της οποίας ήταν ιδρυτής και συν-ιδιοκτήτης. Σήμερα, ζει με τη γυναίκα του στο Λος Άντζελες όπου συνεχίζει τη συνεργασία του με τη DreamWorks στις ταινίες "The Bee Movie" του δημοφιλούς κωμικού Jerry Seinfeld, "Over the Hedge", "Flushed Away" ,"Kung Fu Panda", "Monsters VS Aliens", "Puss in Boots", "TURBO" και άλλες.
This is the trailer of the short animated film "Dinner For Few." "Dinner For Few" is an allegorical depiction of our society. During dinner, "the system" works like a well-oiled machine. It solely feeds the select few who eventually, foolishly consume all the resources while the rest survive on scraps from the table. Inevitably, when the supply is depleted, the struggle for what remains leads to catastrophic change. Sadly, the offspring of this profound transition turns out not to be a sign of hope, but the spitting image of the parents. Please visit us and like us at: http://www.facebook.com/DinnerForFew
πηγή: Hydranews

Δεν υπάρχουν σχόλια: